Surse: Scandal mare in PNL. Orban vrea sa fie premier din nou, Citu refuza sa se retraga

Liderii PNL nu vor ca Ludovic Orban sa fie din nou prim-ministru prin retragerea lui Florin Citu. Potrivit surselor participante la discutii, Florin Citu a refuzat sa se retraga. Acesta a spus ca se retrage doar daca BPN al PNL va vota pentru acest lucru.

Participantii la sedinta i-au cerut lui Orban sa obtina in scris acordul USR PLUS si al UDMR pentru functia de prim-ministru.

Astfel, Ludovic Orban nu a convocat sedinta oficiala a BPN in care sa ceara prin vot retragerea oficiala a lui Florin Citu.

Potrivit surselor Orban spune ca USR PLUS ar fi propus, la negocierile din weekend, ca el sa fie varianta de premier.

„Atat in discutiile de sambata, cat si in discutiile de duminica liderii USR-PLUS au enuntat explicit varianta preluarii de catre Orban a functiei de premier, cand si UDMR si-a exprimat acordul de principiu. Practic, in urma discutiilor de astazi USR PLUS trebuie sa-si exprime acordul cu formula propusa chiar de USR PLUS”, mentioneaza sursele citate.

Reprezentantii USR PLUS neaga varianta prezentata de liberali.

„Toate pozitiile din weekend au fost ca trebuie sa impartim cele trei functii. Acum, Orban forteaza interpretarea ca poate sa fie oricine de la fiecare partid. In weekend s-a lucrat cu 2 scenarii de prim-ministru pe masa – Citu si Ciolos”, a declarat un lider USR PLUS.

Leave A Reply

Your email address will not be published.