Polițistul care le-a dus pe Oana Lovin și Codruța Cerva la racla Sfintei Parascheva, cercetat disciplinar în trecut. A fost acuzat că ar fi zgâriat cu cheia mașinile colegilor

Agentul de poliție Cătălin Vasilică Nistor, devenit faimos în spațiul online după ce s-a fotografiat cu controversata Oana Lovin în ziua de 14 octombrie, la Iași, a fost cercetat disciplinar, în trecut, de superiorii săi din Inspectoratului Județean de Poliție.

Publicația Bună Ziua Iași a relatat, în 2014, trei situații delicate în care a fost implicat polițistul ieșean și care l-au adus în atenția șefilor pentru a fi cercetat. Astfel, el era cercetat pentru că ar fi zgâriat, cu ajutorul unor chei, mașinile colegilor, ar fi lăsat să plece acasă trei hoți de fier vechi prinși în flagrant, punându-i să promită că vor veni mai târziu la secție și și-ar fi amenințat un coleg. Pentru ultimul incident, din 2014, ar fi fost cercetat sub acuzația de ultraj, fiind adus în fața procurorilor.

În acest moment, Nistor este cercetat de superiori pentru faptul că, în urmă cu două zile, cu ocazia manifestărilor de Sf. Parascheva din Iași, a plecat din punctul unde era desemnat și a dus două femei din București la raclă, deși aceasta nu aveau voie, fiind domiciliate în altă localitate. Este vorba de Oana Lovin și Codruța Cerva, prima făcându-și și un selfie cu Nistor (foto sus). ONG-ul Reset din Iași a depus o plângere penală pe numele polițistului.

Agentul Nistor nu a putut fi contactat până la ora editării acestui material, iar Biroul de Presă al Inspectoratului nu a transmis, deocamdată, un răspuns referitor la eventualele sancțiuni aplicate agentului de-a lungul timpului.

Context. Oana Lovin, despre care Universul a scris că a făcut videochat, și Codruța Cerva, militantă pro-Dragnea, noii protestatari de profesie anti-Iohannis, anti-Orban și anti-Nicușor Dan, au ajuns la moaștele sfintei Parascheva, deși regulile impuse anul acesta de autorități interzic acest lucru. Doar persoanele cu domiciliul în Iași au permisiune sa intre în zona respectivă. Oana Lovin a filmat totul și a postat pe pagina sa de Facebook.

La un moment dat, în videoclip, cele două arată legitimații de presă cu ajutorul cărora ar fi avut acces la racla cu sfintele moaște.

Poliția din Iași face acum verificări pentru a stabili în ce condiții au intrat cele două în zona restricționată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.