Iohannis a facut anuntul! Cand incepe vaccinarea populatie in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca dupa Craciun incepe campania de vaccinare anti-COVID. De asemenea, presedintele a afirmat ca personalul medical va fi prima categorie care va fi imunizata, iar in lunile martie, aprilie si mai – restul populatiei.

“Totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor functiona si, imediat dupa Craciun, vom intra direct in campania de vaccinare”, a declarat Iohannis, dupa vizita efectuata la Centrul national de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”.

Seful statului a spus ca prima transa de vaccinuri, de 10.000 de doze, va ajunge in Romania dupa Craciun, fiind o transa simbolica, urmand ca din ianuarie sa fie primite transe mai mari, de cel putin 100.000 de doze pe saptamana sau mai mult.

″In prima etapa va fi vaccinat tot personalul medical, in a doua etapa va fi vaccinat personalul esential si noi credem ca in martie – aprilie – mai este faza cand va fi vaccinata populatia generala”, a mai spus presedintele.

Klaus Iohannis a mentionat ca vaccinarea este voluntara si ca toate vaccinurile sunt sigure.

“Nu este nimeni obligat, dar noi recomandam tuturor sa se vaccineze, fiindca aceasta vaccinare este singura cale de a scapa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune. Toate sunt autorizate la cele mai inalte standarde europene, toate sunt eficiente, adica isi fac efectul, toate sunt sigure si in acest fel vom putea, daca ne mobilizam si mergem la vaccinare, pana in vara probabil sa scapam de aceasta pandemie”, a declarat presedintele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.