Elevii s-ar putea întoarce în bănci din 11 ianuarie! Anunţ de la Ministerul Educaţiei

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a declarat că autorităţile doresc reluarea cursurilor față în față, cel puţin parţial, în cât mai multe zone ale țării. Şcolile ar urma să fie deschise în data de 11 ianuarie. Decizia va depinde de evoluţia virusului în România, în următoarele săptămâni.  

Ce a declarat secretarul de stat

Marţi, 15 decembrie, Jean Badea a vorbit despre planurile de a redeschide şcolile dar şi eficienţa orelor online, în contextul în care atunci când serviciile Google s-au oprit, cursurile au fost perturbate.”Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite. Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Leave A Reply

Your email address will not be published.