Arafat face anuntul momentului: “Vor fi luate masuri”

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca Romania ar putea interzice zborurile din Marea Britanie incepand de duminica sau de luni, in urma deciziilor similare luate de alte tari din Uniunea Europeana.

“Nu este nimic de ascuns. Am avut o discutie si domnul prim-ministru la telefon si INSP urmeaza sa ne dea un punct de vedere astazi, o analiza in acest sens. Normal ca urmarim situatia si normal ca daca se impun masuri, vor fi luate masuri”, a declarat Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a spus cand vor fi luate decizii

”Azi-maine este posibil, da, sa apara o decizie care sa spuna care este pozitia noastra”, a declarat Raed Arafat la Digi24, in contextul in care Marea Britanie nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel ca persoanele care vin de acolo nu sunt obligate sa stea in carantina pentru 14 zile.

”Aici revenim, trebuie sa se respecte regulile de distantare, nu vom putea sarbatori”, pentru ca daca aceasta tulpina ajunge la noi, ”din momentul in care se spune ca e cu 70% mai contagioasa, inseamna ca se raspandeste mai usor”

”Rog populatia sa inteleaga ca suntem intr-o situatie neobisnuita”, a mai spus seful DSU.

Tarile europene suspenda zborurile catre si dinspre Marea Britanie.

Italia, Belgia si Olanda au hotarat sa suspende zborurile catre si dinspre Marea Britanie, iar Germania si Franta se pregatesc sa interzica si ei. Totul se intampla deoarece a fost depistata o noua tulpina de COVID-19 care se manifesta agresiv in sud-estul Angliei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.