Era sau nu valabila adeverinta medicala a Dianei Sosoaca cu ajutorul careia a intrat fara masca in Parlamentul Romaniei

Raspunsul primit de la DSP Bucuresti mentioneaza ca “emitentul adeverintei nu este emitentul legal al unei astfel de adeverinte cu privire la efectul exceptarii purtarii mastii, intrucat, potrivit ordinului ministrului Sanatatii, nu medicul de familie este cel competent sa excepteze o persoana de la purtarea mastii, ci medicul de Medicina Muncii din cadrul Senatului Romaniei”.

“Acela este medicul care, pe baza recomandarilor medicului specialist, va stabili daca acel diagnostic stabilit de medicul de familie corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare si i-ar permite sa nu poarte masca de protectie. Noi nu am solicitat sa verificam sub aspectul autenticitatii, ci sa vedem daca aceasta adeverinta produce efecte juridice de la exceptarea purtarii mastii. Nu produce efecte juridice, domnia sa este obligata sa se adreseze medicului de Medicina Muncii din cadrul Senatului – acela este singurul competent sa spuna daca diagnosticul de care sufera si care i-a fost anterior stabilit de un medic de familie se inscrie in aceasta exceptie. Pana atunci, pana la obtinerea acestui aviz medical din cadrul Senatului, adeverinta medicala nu poate fi folosita pentru participare fara masca de protectie”, a mai spus senatorul Laura Scantei.

Diana Sosoaca trebuie sa se adreseze medicului din cadrul Senatului, “singurul competent” sa spuna daca diagnosticul pus pe adeverinta se inscrie in exceptia de la purtarea mastii de protectie, a declarat senatorul PNL Laura Scantei, potrivit Agerpres.

Leave A Reply

Your email address will not be published.