Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino. FOTO

Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, au loc în București și în toate regiunile țării, o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile au început vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2  (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare  Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva  COVID-19.

Unde v0r pleca de aici

De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat se află la institut.

Din 2021, numărul de doze va crește. Deja a doua tranșă de vaccin, 150.000 de doze, ar putea ajunge la începutul săptămânii viitoare. Iar în prima lună a anului nou sunt așteptate 600.000 de doze de vaccin în România.

În fiecare săptămână, România va primi 150.000 de doze. În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.

Leave A Reply

Your email address will not be published.