Cum arata adeverinta medicala eliberata persoanelor care se vaccineaza impotriva COVID

Vaccinarea anti Covid-19 in Romania a inceput. Primele persoane care beneficiaza de acest vaccin sunt cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infectioase aflate in prima linie in lupta impotriva coronavirusului.

Astfel, primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost distribuite in tara.

Prima persoana vaccinata a fost Mihaela Anghel, asistenta la Institutul Matei Bals din Bucuresti. I-au urmat exemplu si alte cadre medicale.

De asemenea, 5 medici de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Craiova au fost vaccinati, duminica, trei dintre ei fiind sefi de sectie.

250 de doze de vaccin au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta “Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava.  In Iasi managerul Spitalului de Boli Infectioase “Sf. Parascheva”, medicul anestezist Florin Rosu, este prima persoana din judet care a fost vaccinata contra SARS-CoV-2.

Medicul a declarat ca in cursul zilei de duminica vor fi vaccinate aproximativ 50 de cadre medicale. Acesta a mai spus ca se va vaccina si directorul medical al spitalului, urmat de colegii de la Terapie intensiva, de la Radiologie si infectionistii.

In Maramures, 15 cadre medicale au fost vaccinate duminica la prima ora. La Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babes” din Timisoara rata de vaccinare este de aproape 90% din personal.

Ce document se elibereaza in momentul vaccinarii?

Leave A Reply

Your email address will not be published.