Alerta METEO. Romania lovita de ninsori si viscol. Cod galben

ANM a emis o atentionare meteorologica de Cod galben de ninsori , viscol si intensificari ale vantului pentru 13 judete. Avetizarea este valabila pana luni, la ora 10:00.

In acest inteval, in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, pe alocri mai consistent.

Vantul va sufla tare, cu rafale in general de 80-90 km/h, iar pe creste peste 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Intensificari ale vantului se vor semnala temporar si in Muntii Banatului si in zona joasa a judetului Caras-Severin, unde vor fi viteze la rafala ce vor depasi 70-90 km/h, iar precipitatiile vor fi mixte.

In zilele de luni (28 decembrie) si marti (29 decembrie) vantul va continua sa fie tare la munte, mai ales in zona inalta a Carpatilor Meridionali, unde va spulbera zapada, precizeaza ANM.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Alba, Arges, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Valcea si Vrancea.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat informarea meteo de precipitatii si intensificari ale vantului, valabila de sambata, ora 10:00, pana luni, la ora 10:00.

Potrivit informatiilor transmide de meteorologi, in intervalul mentionat, la munte vor predomina ninsorile, in special la altitudini de peste 1.500 de metri si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent in Carpatii Meridionali si de Curbura. Pe parcursul zilei de duminica (27 decembrie) vantul va avea intensificari, in special pe creste, unde rafalele vor depasi 80-90 km/h si va fi viscol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.