Afla cum te poti programa pentru vaccinare

Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid este disponibila de luni pentru persoanele cuprinse in etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucratorii din domeniile sanatate si social.

„Platforma informatica care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea impotriva COVID-19- https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operationala. Incepand din data de 28 decembrie a.c., in conformitate cu Strategia de vaccinare impotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucratorii din domeniile sanatate si social, urmand sa se activeze accesul in aplicatie si pentru celelalte doua grupe de vaccinare (grupa a II-a – populatia cu grad de risc si lucratorii care desfasoara activitati in domenii-cheie, esentiale si grupa a III-a – populatia generala)”, se arata intr-un comunicat al Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19.

Conform acestuia, datele la care accesul in aplicatie va fi disponibil si pentru aceste doua grupe populationale vor fi comunicate ulterior.

Planificarea electronica prin intermediul platformei eficientizeaza procesul de vaccinare, distributia dozelor de vaccinare si evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare, se mai arata in comunicat.

Potrivit acestuia, pasii sunt usor de parcurs. „Persoanele care se planifica la vaccinare isi creeaza un cont pe baza datelor de identificare si a numarului de telefon. In contul creat, cetatenii au acces la propriile programari: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare si rapelul (cea de-a doua doza). De asemenea, in momentul programarii, platforma genereaza un document pe baza caruia se va face accesul in centrul de vaccinare la data planificata.

Platforma a fost dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.