Anunt de ultim moment de la noul Ministru al Educatiei. Se redeschid scolile si gradinitiele?

Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei, ne aduce noi informatii. Conform spuselor acestuia, gradinitele si scolile s-ar putea redeschide pe data de 11 ianuarie. De acemenea, ministrul a mai precizat ca nu toate scolile vor fi redeschise in acelasi timp, ci totul se va face etapizat.

Astfel, mai intai ar putea ar putea relua cursurile fizice cei de la gradinite si scolile primare si apoi scoala gimnaziala si invatamantul preuniversitar, respectiv invatamantul universitar.

„Ministerul Educatiei trebuie sa fie in prima linie a responsabilitatii, alaturi de Ministerul Sanatatii. Sistemul Educatiei este cel mai mare sistem public, in orice tara. Va trebui sa ne concentram pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea scolilor pe care ne-o dorim a se face cat mai repede va permite perspectiva epidemiologica.

Au fost evolutii specifice care vizeaza in special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evolutii si luarea celei mai bune decizii, in sensul in care ne dorim cu totii, profesori, elevi, parinti, Minister al Educatiei, reintoarcerea cat mai grabnica la scoala”, a declarat noul ministru, Sorin Cimpeanu.

Pana in acest moment sunt exusta doua decizii importante care trebuie luate in aceasta saptamana. Prima vizeaza redeschiderea scolilor, fiind avansata data de 11 ianuarie, dar este doar o varianta in lucru.  In acest context cei de la gradinita si elevii scolilor primare ar putea sa se intoarca la scoala chiar din acest semestru.

Leave A Reply

Your email address will not be published.