Medicul Beatrice Mahler: De ce unii membri ai familiei fac COVID-19, iar ceilalti nu

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti, spune ca exista situatii in care unii membrii ai familiei se infecteaza cu noyl coronavirus, iar ceilalti nu

Explicatia medicului Beatrice Mahler

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvolta simptome ale bolii si atunci, cel putin conform definitiei de caz, ele nu sunt testate si practic, nu depistam cazul pozitiv pentru ca el nu s-a testat. Dar exista si posibilitatea ca persoanele respective sa aiba o imunitate buna, o imunitate de moment care sa permita ca aceasta infectie sa nu se produca in corpul lor. Sunt studii in acest sens, nu sunt date publicitatii, dar se ridica problema unui sistem imunitar eficient”, a spus managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti.

„Ce trebuie sa retinem insa este ca sistemul imunitar nu este constanta permanenta in viata noastra, el variaza foarte mult in functie de factori externi, de stres, de modul in care ne alimentam, de respectarea orelor de somn. Or, daca aceste lucruri se modifica de la o saptamana la alta, si raspunsul imun al organismului nostru fata de orice boala, fata de orice infectie se modifica. Prin urmare, nu trebuie sa ne bazam pe imunitatea naturala, ci trebuie sa gasim solutii – si vaccinul este o solutie – sa stimulam imunitatea si sa ajutam formarea de anticorpi in organism specifici bolilor cu care riscam sa ne intalnim”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.