Se impun noi restricţii de AZI şi până pe 31 ianuarie. Tocmai s-a anunţat decizia! Unde se aplică regulile draconice

Germania continuă lupta cu noul virus. Din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri, carantina ce trebuia să se încheie la data de 10 ianuarie, a fost prelungită, iar în unele regiuni se impun noi restricții și mai dure.

Miercuri, 16 decembrie, Angela Merkel a anunțat măsuri mai dure pe tot teritoriul Germaniei, pentru a diminua răspândirea coronavirusului. Acestea ar fi trebuit să fie ridicată pe 10 ianuarie, însă se pare că evoluția pandemiei nu permite acest lucru.

Astfel, Angela Merkel a anunțat că perioada de carantină introdusă în decembrie rămâne în vigoare cel puțin încă trei săptămâni.

„Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi. Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni.”, a declarat Angela Merkel.

Măsurile impuse în timpul carantinei

Din data de 16 decembrie măsuri mai dure au fost impuse pe tot teritoriul Germaniei:

– Scolile şi magazinele considerate neesenţiale au fost închise

– toate magazinele cu activități neesențiale au fost închise, inclusiv frizeriile

– angajații, acolo unde este posibil, au fost încurajați să lucreze de acasă

– grădinițele au fost închise, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru a sta cu copiii

– ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot continua, dacă se respectă regulile de igienă, dar cântatul este interzis

Leave A Reply

Your email address will not be published.