Este oficial! O noua tara se inchide din cauza numarului mare de infectari cu Coronavirus. S-A DECLARAT STARE DE URGENTA

Japonia declară din nou stare de urgență! Numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus l-a obligat pe premierul nipon să impună noi restricții. 

Japonia declară din nou stare de urgență

În cadrul unei conferinţe de presă, premierul nipon Yoshihide Suga a anunţat că executivul său preconizează să impună o nouă stare de urgenţă în regiunea capitalei Tokyo în faţa recrudescenţei contaminărilor cu noul tip de coronavirus. Acesta a descris situația din Japonia ca fiind drept „foarte severă”, informează AFP şi DPA, agenții citate de Agerpres.

Japonia declară din nou stare de urgență! Premierul şi-a exprimat speranţa că Japonia ar putea începe campania de vaccinare la sfârşitul lui februarie, precizând că el va fi printre primii care se vor vaccina.

Starea de Urgență va intra în vigoare atât în Tokyo, cât și în zonele vecine, Kanagawa, Saitama și Chiba. Măsurile care intră în vigoare țin de închiderea restaurantelor și a barurilor care servesc alcool. Autoritățile le recomandă cetățenilor să nu iasă din casă seara și să respecte, în continuare, măsurile impuse pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus.

Guvernul lui Suga nu a anunțat încă măsuri detaliate. Dar, deși declarația de anul trecut a fost la nivel național și a acoperit o gamă variată de companii, domeniul de aplicare al măsurilor ar trebui să fie mai restrâns de această dată, deoarece echipa sa încearcă să minimizeze impactul economic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.