Iarna isi reintra in drepturi. Meteorologii au facut ANUNTUL. Vremea schimba foaia in Romania

Un val de aer rece ajunge in Romania. ANM a emis o noua avertizare meteo valabila de joi, ora 10:00, pana sambata, ora 10:00. In perioada mentionata va ploua si temperaturile vor scadea.

Prognoza meteo pentru Romania

Meteorologii au anunta ca incepand  de joi, ora 10.00, pana sambata, ora 10.00, vor fi precipitatii, joi (7 ianuarie) local in nord, centru si nordest, iar din a doua parte a noptii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora se va extinde dinspre sud, urmand sa cuprinda cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile vor fi mai insemnate cantitativ in special in jumatatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.

In intervalul mentionat vor predomina ploile, iar vineri (8 ianuarie) si in noaptea de vineri spre sambata (8/9 ianuarie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, mai ales in zona deluroasa a Olteniei, Munteniei, in Transilvania si Moldova, unde se va depune strat de zapada. La munte, temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, potrivit ANM:

Cum va fi vremea in Capitala

Incepand din dimineata zilei de 8 ianuarie si pana sambata, la ora 10:00, vremea va fi inchisa si se va raci accentuat. Temporar, va ploua in general moderat cantitativ, iar in cursul noptii, cu o probabilitate destul de mare, trecator se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de 0 – 2 grade.

Leave A Reply

Your email address will not be published.