Vesti bune. Prima inima complet artificiala a primit aviz pozitiv pentru vanzare

Actiunile Carmat SA au inregistrat cel mai mare castig din ultimii sapte ani dupa ce compania a primit aprobarea de a vinde prima inima artificiala din Europa, punctul culminant al unui efort de 27 de ani.

Actiunile Carmat au crescut cu 66% in acest an, oferind companiei o valoare de piata de aproximativ 407 milioane euro (496 milioane dolari).

Carmat a obtinut saptamana aceasta un marcaj CE pentru dispozitiv, ceea ce inseamna ca compania il poate vinde acum in Uniunea Europeana ca o punte catre un transplant de inima pentru pacientii care sufera de insuficienta cardiaca in stadiu final ireversibil.

Chirurgul si inventatorul valvei cardiace Alain Carpentier i-a propus omului de afaceri franceze Jean-Luc Lagardere sa dezvolte o inima artificiala in 1993.

A durat 10 ani pana ce Carmat  a obtinut marca CE si „este un record, avand in vedere complexitatea unui astfel de dispozitiv”, a declarat directorul general al Carmat, Stephane Piat, intr-un interviu acordat televiziunii BFM Business.

Carmat intentioneaza sa intensifice productia dispozitivului in ianuarie cu o a doua schimbare, a spus CEO-ul, care a preluat conducerea in urma cu patru ani.

Inima artificiala a lui Carmat are un potential de succes si ar putea strange 700 de milioane de euro din vanzarile anuale in Europa pana in 2030, a scris joi analistul Portzamparc, Mohamed Kaabouni.

„Toata lumea il astepta si este aici acum”, a scris Kaabouni despre inima Carmat. „Marcajul CE este crucial pentru pacienti, iar compania franceza a obtinut probabil aprobarea pentru un blockbuster

Carmat va incepe sa vanda dispozitivul in al doilea trimestru.

Leave A Reply

Your email address will not be published.