Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României pentru a evita răspândirea virusului COVID-19

Începând de astăzi, 8 ianuarie, noi măsuri de restricţie s-au impus la graniţa cu România, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Şcolile, restaurantele şi sălile de sport se vor închide.

Începând de astăzi, 8 ianuarie 2021, se va impune carantina totală, şcolile, restaurantele şi sălile de sport vor fi închise.

Ce ţară impune carantinarea totală începând de astăzi, 8 ianuarie?

Este vorba despre Ucraina, care a instalat un nou lockdown, mult mai strict, de această dată. Decizia a fost luată în urma creşterii numărului de cazuri de COVID-19.Numărul cazurilor de infectare cu noul virus COVID a începu să crească în Ucraina din luna septembrie şi se menţine la acelaşi nivel ridicat, astfel s-a hotărât impunerea unor restricţii mai drastice.

Autorităţile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie.

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 – 14.000 de infectări pe zi.

Ce presupune acest nou lockdown?

Noile restricţii interzic adunările, această decizie este valabilă până pe data de 24 ianuarie. 

În ciuda apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.