Avertisment crunt! Noua tulpină se răspândește în România. Declarațiile profesorului Alexandru Rafila: ”Personal, mă aşteptam să

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a explicat faptul că noua tulpină identificată drept B.1.1.7 este mai contagioasă.

„Este mai contagioasă. În această tulpină creşte practic indicele acela de de reproducere cu circa 0,5, adică să spunem, se reduce transmiterea într-o ţară sub unu, 0,8 sau 0,9, trebuie să mai adunăm încă 0,5, deci se depăşeste cifra 1, care înseamnă o creştere susţinută a numărului de cazuri.

Există posibilitatea ca noua tulpină de coronavirus să circule de ceva timp în țara noastră, printre cetățeni.

„Eu sper să nu avem aşa o mare problemă. Personal mă aşteptam să circule şi probabil circulă, de ceva timp şi în România, pentru că ea a fost deja identificată în peste 40 de ţări, în afara Mariii Britanii, ori noi nu suntem aşa într-un glob de cleştar, în care lucrurile să se întâmple cu totul diferit.

Singurul lucru care se întâmplă diferit în România, faţă de restul UE, este menţinerea şcolilor închise, dar în rest avem o situaţie asemănătoare.

Prof. Alexandru Rafila susține că vaccinul are rol protector

„Se pare că da, nu sunt elemente care să ducă la concluzia că acest vaccin nu ar fi protector, mai ales că anticorpii care apar împotriva acestei proteine ES sunt diferiţi, adică nu există un singur tip de anticorp. Anticorpii abordează diverse zone ale proteinei şi există şi zone conservate, deci se pare că îşi păstrează caracterul neutralizat pentru virus pe de-o parte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.