EL ESTE JOJO, CERȘETORUL ROMÂN ÎN FRANȚA CARE ȘI-A DONAT BANII VICTIMELOR INUNDAȚIILOR! PRIMARUL I-A OFERIT LOC DE MUNCĂ

Ion Nelu Gioroiu are 52 de ani și este o figură cunoscută pe străzile din Nisa pentru că, de patru ani, nu are adăpost, doarme pe unde apucă… Dar gestul său avea să fie impresionant: și-a donat toți banii celor care au avut de suferit de pe unrma indunațiilor masive din Franța. Primarul orașului Nice i-a oferit adăpost și un loc de muncă.

Jojo a donat cei 150 de euro câștigați prin vânzarea unei reviste în beneficiul persoanelor fără adăpost. În revista respectivă apărea un articol și despre el. Bărbatul din România trăiește la intrarea într-o parcare din centrul orașului Nisa. Economiile sale au fost donate victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, după trecerea furtunii Alex, scrie . „M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce simte să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm”, este mesajul publicat de asociația Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost, pe Facebook.

Unde va lucra de acum Jojo, românul care și-a donat banii

Jojo va lucra în serviciul de curățenie al primăriei și, pentru prima dată, „nu mai doarme afară”, a precizat un voluntar de la Secours Populaire, potrivit presei străine. Și un acoperiș deasupra capului va avea rolteanul. „L-am trezit azi dimineață la 8 dimineața. Este fericit. Acum trebuie să meargă împreună cu noi la consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele, furate de atacatori“, a mai spus acesta.

Jojo a fost abandonat la nașterea în Craiova. A crescut într-un orfelinat pe timpul lui Ceaușescu. După Revoluție, a plecat în Italia, unde a continuat să lucreze fără contract de muncă, înainte de de a sosi în Franța în 2017. În Franța, bărbatul de 52 de ani a lucrat ca grădinar în case particulare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.