S-A DAT ALARMA!! Un nou virus se transmite de la animale la om. SIMPTOME

Un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu a fost confirmat ca primul caz de infecție cu tulpina H10N3 a gripei aviare la om. Este primul astfel de caz înregistrat la nivel global.

Bărbatul din orașul Zhenjiang a fost internat în spital pe 28 mai, după ce a făcut febră și prezentat mai multe simptome, relatează Reuters.

Nu s-au oferit însă detalii despre cum s-a infectat.

H10N3 este o tulpină slab patogenă a virusului gripei aviare, iar riscul de răspândire pe scară largă este foarte scăzut, potrivit Comisiei.

Bărbatul este stabil și pregătit pentru externare. Testele asupra contacților săi apropiați nu au relevat alte infecții.

În China sunt prezente mai multe tulpini ale gripei aviare, iar unele dintre ele infectează sporadic și oameni, de obicei lucrători la ferme de păsări.

Ultimul caz semnificativ de infectări cu gripă aviară la om a fost în 2016-2017, când tulpina H7N9 a dus la decesul a aproximativ 300 de oameni.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China, acesta este primul caz de gripă aviară la om cu tulpina H10N3 la nivel global. Riscul unei răspândiri la scară mare este slab, a precizat Comisia.

În urmă cu aproape trei luni, o altă tulpină a gripei aviare a produs panică. Atunci, Rusia a avertizat că virusul de gripă aviară A (H5N8), detectat la 7 ferme avicole ruseşti, ar putea suferi mutaţii, iar probabilitatea ca acesta să înceapă să se transmită de la om la om este “foarte mare”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.