Raluca Turcan detonează BOMBA pensiilor din România

Raluca Turcan vine cu noi vești pentru români. Ministrul Muncii a vorbit despre pensionarea anticipată. Aceasta susține că este nevoie de ”curățenie în privința pensionărilor anticipate” în contextul în care diferențele dintre pensionari sunt foarte mari.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan susține că pensionarea anticipată nu poate fi eliminată, însă că este nevoie de “un pic de curățenie în privința pensionărilor anticipate”.

Mai exact, ministrul a anunțat că inspectoratele teritoriale de muncă vor face o verificare temeinică în rândul angajatorilor care fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite.

Potrivit ministrului, există trei factori care marchează decizia legată de vârasta de pensionare, iar la fiecare dintre ei, România este sub media europeană. Ea a mai adăugat că la nivel european se vorbește despre creșterea vârstei de pensionare.

“Sunt trei factori care marchează decizia legată de vârsta de pensionare: speranța de viață la naștere, calitatea vieții active și speranța de viață la momentul pensionării. România, din nefericire, este sub media europeană la toți acești trei indicatori.

În UE se vorbește despre creștere vârstei de pensionare, dar uitându-ne comparativ pe sistemele de pensii din UE, putem spune că 14 țări au în stabilirea pensiilor atât mijloace de penalizare pentru vârsta de pensionare sau calcularea pensiei dar și mijloace stimulative de menținere în viața activă”, a spus ministrul.

Raluca Turcan vrea ”curățenie în privința pensionărilor anticipate”
Raluca Turcan susține că a venit momentul în care România să mențină activitatea oamenilor în sistem, după calendarul de egalitate deja existent.

”Avem vreo două sau trei țări care au doar mijloace stimulative și două țări, România și Grecia, care au doar sancționări în privința pensionării anticipate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.