Avertisment de lapoviță și ninsori în România! Anunț de ultimă oră de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie avertizează o perioadă dificilă pentru aproape întreg teritoriul României.

Pentru weekend-ul acesta se anunță temperaturi scăzute, ploi și chiar ninsoare în unele zone. Urmează fenomene meteorologice mai puțin obișnuite pentru luna octombrie.

  • ANM avertizează Cod Galben
  • În ce zone ale României apar ninsorile

Weekend-ul acesta vine cu vești proaste pentru cetățenii din aproape toată țara. Administrația

Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben în Județul Sibiu in localitățile Sibiu, Tălmaciu, Porumbacu de Jos, Avrig,

Cârța si Arpașu de Jos. Tot la fel și în județul Brașov, localitățile Voila, Viștea, Ucea. Ceața va apărea în aceste localități și va reduce vizibilitatea sub 200 de metri.

Avertizările nu întârzie să apară pentru weekend-ul care vine. ANM anunță ninsoare în anumite regiuni ale țării,

fiind temperaturi mult mai joase decât în mod normal în această perioadă. Ei avertizează pe timpul nopții temperaturi de pana la 0 grade.

Conform prognozei meteo ANM, iată cateva informații din zonele de pe teritoriul României.

În Maramureș, vremea se va incălzi, in perioada 19 si 23 octombrie, până la 18-19 grade, de la 11-12 grade din prima zi, pe regim termic diurn. Pe timpul nopții, media temperaturilor cresc de la 0-2 grade, până la 8-9 grade până la data de 25 octombrie. După această perioadă, valorile vor

scădea treptat, iar la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a prognozei, va exista o maximă în timpul zilei de 13-14 grade, iar pe timpul nopții vor scadea spre 4 grade. După data de 24 octombrie vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar vor fi raportări într-o zonă restrânsă.

Moldova va fi răcoroasă, temporar vor exista precipitații slabe, în perioada 24-26 octombrie, dar și după data de 27 octombrie. În primele doua zile temperaturile maxime vor fi în jurul a 14 grade, iar media minimelor de 4 grade, aproximativ. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, maximele fiind de 12-16 grade și minimele intrre 4-8 grade.

Vremea se va incalzi treptat în Dobrogea. Valorile nocturne vor crește de la 16 grade, la 21 de grade, iar valorile minime cresc de la 7 la 12 grade. Minimele vor fi in medie de 8 grade, iar meximele de 14-16 grade. Temperatura aerului va scadea ușor pe 25 octombrie, iar de la 27 octombrie până la 1 noiembrie condițiile meteo și temperaturile vor fi specifice zonei și perioadei.

În prima săptămână, Maramureșul se va încălzi treptat, iar în perioada 19 – 23 octombrie, temperatura maximă va crește de la 11 grade la 19 grade. Apoi, condițiile de căldură din zi și noapte vor scădea ușor, atingând o valoare maximă medie de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie și vor rămâne la această valoare maximă în următoarele zile. Între 19 și 23 octombrie, temperatura nocturnă va fi cuprinsă între 0 și 3 grade, apoi va urca la 7 grade pe 25 octombrie, iar apoi va coborî la 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. Nu vor fi ploi în cea mai mare parte a primei săptămâni, dar începând cu 24 octombrie, probabilitatea de ploaie în zone mici va crește și va rămâne ridicată până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

La munte ANM a anunțat că 19-20 octombrie va fi rece. Temperatura maximă medie este de 4-6 grade, iar temperaturile minime și minime sunt -3-0 grade. Se va încălzi între 21 și 23 octombrie, În weekendul 24-25 octombrie, vor scădea ușor la 12 grade. Temperatura nopții va crește treptat până la o medie de aproximativ 6 grade. Începând cu 24 octombrie, probabilitatea precipitațiilor, care este de obicei mai puțin abundentă, va crește. Va ploua și va fi lapoviță și ninsoare la altitudini mari spre sfârșitul intervalului.

Pentru Oltenia, Administratia Nationala de Meteorologie vine cu aceleași vești. A declarat că vremea din primele două zile va fi mai răcorosă. Media regională a celei mai înalte temperaturi este de aproximativ 15 grade. Între 22 și 24 octombrie, vremea se va încălzi treptat. După 27 octombrie se vor înregistra valori apropiate de cele normale, cu o medie de 14 grade. Între 25 și 27 octombrie, acestea vor crește la o valoare de 8-9 grade. Vor avea o ușoară tendință descendentă înainte de sfârșitul perioadei de referință. După 24 octombrie, poate exista o posibilitate mai mare de ploaie ușoară temporară. scrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.