Klaus Iohannis, anunţul ŞOC al momentului: Declaraţia care zguduie Europa

Klaus Iohannis consideră că, în cadrul Uniunii Europene, nivelul de dezvoltare dintre statele membre şi dintre regiuni este inegal și speră ca viitorul să nu adâncească decalajele din interiorul UE.

Nivelul de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Europene este inegal, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, el pledând pentru „o viziune pe termen mediu şi lung pentru Uniunea Europeană”.

Șeful statului a intervenit online la dezbaterea „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk- Future of Europe), organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.
Klaus Iohannis: Nu pornim de la zero

Pandemia de COVID-19 a amenințat bazele pe care proiectul european este construit: libertatea de mișcare, funcționarea Spațiului Schengen, Piața Internă, drepturile fundamentale, sistemul economic și financiar, precum și relațiile Uniunii Europene cu restul lumii, a declarat președintele.
„Dialogul cu privire la viitorul Europei va trebui să ofere o viziune pe termen mediu şi lung pentru Uniunea Europeană. Avem nevoie să consolidăm rezilienţa Uniunii Europene, sporindu-i capacitatea nu doar de a gestiona urgenţele, ci şi să adapteze şi să impulsioneze reforme care să ne permită tuturor să fim pregătiţi pentru oportunităţile şi provocările viitorului. Însă nu pornim de la zero în acest efort”, a spus şeful statului în discursul său.
Potrivit lui Klaus Iohannis, o bază este reflectată în Agenda Strategică a Uniunii Europene 2019-2024. În opinia sa, conferinţa privind Viitorul Europei „trebuie să dea cetăţenilor posibilitatea să arate unde consideră acţiunile Uniunii Europene ca fiind importante pentru viaţa lor” şi a menţionat cele 10 angajamente din Declaraţia de la Sibiu, după Summitul din 2019

Leave A Reply

Your email address will not be published.