Condiţii revoltătoare la Spitalul “Victor Babeş” din Capitală. Pacienţii cu COVID, ţinuţi în frig şi nevoiţi să se spele cu apă rece

Pacienţii care suferă de pneumonie şi coronavirus, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” din Capitală, s-au spălat până la finalul săptămânii trecută cu apă rece, în băi nerenovate.

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, a mai spus, pentru Libertatea, că a făcut sesizări către Elcen de mai multe zile, însă căldura și apa caldă au fost furnizate abia vineri, după ce societatea a trebuit să facă mai multe verificări asupra instalației de încălzire.

O pacientă internată în respectiva unitate medicală a povestit pe Facebook despre condiţiile pe care trebuie să le suporte cei internaţi.

”Vreau să vorbesc despre spitalul Babeș unde medicii și asistentele sunt niște eroi, șeful secției de Infecțioase, dr. Ștefan Lazăr, ar trebui clonat. Dar munca lor e zădărnicită de spitalul ăsta nenorocit în care statul n-a făcut nimic în 30 de ani, doar o spoială. Bolnavii cu pneumonie

fac duș cu apă rece, pentru că apa caldă vine rar și fără program. În camere e atât de frig, încât stăm cu plapuma pe cap. Noi am primit un calorifer electric azi, dar nu toți au fost norocoși.

Ce spune managerul spitalului

”Băile nu arată bine pentru că, în afară de pavilionul B4, care a fost renovat complet de primărie, nu s-au renovat și celelalte.

Motivul este că a început pandemia, iar muncitorii nu au mai vrut să intre în pavilioane atunci când mai aveam posibilitatea să reglăm, să lăsăm câte un etaj liber”. scrie romaniatv.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.