Cazul care a oripilat întreaga țară! Vă mai amintiți de copiii de la Iași ținuți în lanțuri de părinți?

Au trecut 14 ani de când Ghiorghiță Grădinariu a fost legat în lanțuri de propriul tată. Atât el, cât și ceilalți frați sunt mari acum, sunt bine, alături de mama lor. Doar timpul a făcut ca acele întâmplări să rămână niște amintiri urâte, pe care și acum încearcă să le uite. Ghiorghiță are 21 de ani acum și este stâlpul familiei. Tatăl lor nu i-a mai vizitat de foarte mult timp

Ce se întâmplă cu copiii care, în urmă cu 14 ani, au fost ținuți în lanțuri de propriul tată? Ei bine, cei patru frați sunt bine acum și s-au întors acasă! În urmă cu un an, mama lor, Paula Lemnariu, și-a recuperat copiii, după ce s-a reintegrat în societate. După tragicul incident, mama și tatăl copiilor au mers la închisoare. Ieri, reporterii „BZI” i-au găsit pe frații Grădinariu în aceeași casă în care, în urmă cu 14 ani, au fost supuși unor chinuri groaznice.

Acasă, în comuna Miroslava, din județul Iași, erau Mihaela Grădinariu, care acum are 17 ani și este o elevă model la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, și Ghiorghiță, tânărul care a fost găsit de Poliție legat și chinuit.
În prezent, el este stâlpul familiei, are 21 de ani, muncește și își ajută frații cât de mult poate. Timpul a făcut ca toate cele întâmplate să rămână doar niște amintiri urâte. Celelalte două fete, Petronela (15 ani) și Maria (21 de ani), care au fost și ele părtașe la cele întâmplate, nu erau ieri acasă.

„Acum suntem toți bine! Am luptat să îmi recuperez copiii, pentru că îi iubesc și îmi doresc pentru ei tot binele din lume. M-am angajat, am cazierul curat și fac tot ce pot pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, dar sincer vă spun că nu îl credeam în stare pe tatăl lor să facă astfel de lucruri. Mi-am pus mâinile în cap când mi-am văzut copilul legat ca pe un animal!”, a declarat Paula Lemnariu, mama celor patru copii.

Mihaela Grădinariu poartă numele tatălui pe care nu l-a cunoscut cu adevărat niciodată. De la vârsta de 3 ani, nu l-a mai vazut și, de atunci, nu mai știe nimic despre el. Era prea mică când acesta a plecat de acasă, în urma tragicului incident în care copiii au fost ținuți în lanțuri. De 14 ani, bărbatul nu a mai venit acasă să își vadă copiii. Niciunul dintre aceștia nu îi simte lipsa și spun cu zâmbetul pe buze că este mai bine fără el.
„Nu mai știm nimic despre el de atunci și chiar vorbeam și cu ei: este mai bine așa! Nu a fost tată pentru ei, a fost un chin și cel mai chinuit a fost Ghiorghiță. Sunt atât de mândră de el, este un băiat cuminte și harnic! Mihaela are grijă de casă cât sunt eu plecată, am mare bază în ea, Maria e mare, e măritată, la casa ei, iar Petronela pare că se dă în partea tatălui. Nu mă înțeleg cu ea deloc! A fugit de două ori de acasă în ultimele două luni!
Acum este în grija celor de la centru (centrul pentru minori), pentru că nu reușesc să o stăpânesc. Nu știu cum să mă mai port cu ea și îmi fac griji pentru viața ei. Sunt disperată! Am luptat de la început ca acești copii să nu fie luați de stat și i-am dus la mama mea. Eu am fost arestată în 2011, iar ei au ajuns la asistenți maternali. Am fost eliberată după 3 ani și am reușit să îmi recuperez copiii. Eu am fost nevinovată. Nu mai știu nimic de fostul meu soț de ani de zile. Am auzit că doarme pe străzi și e vai de capul lui”, a adăugat Paula Lemnariu.
Ghiorghiță Grădinariu avea doar 7 ani când a fost legat de picioare cu lanțuri
Amintim că, în luna iulie 2007, un tragic incident a șocat întreaga țară. În satul Balciu, din comuna Miroslava, județul Iași, un tată și-a legat copiii în vârstă de câțiva ani cu lanțuri de picioare. Gheorgiță Grădinariu avea doar 7 ani când a fost găsit legat de un picior cu un lanț gros, ce era prins de pat. La tragica scenă au fost prezenți și frații lui mai mici, de 1 an, 3 ani și sora mai mare, de 8 ani.
În urma tragicului incident, părinții au fost decăzuți din drepturi.
Tatăl a fost arestat în cursul aceluiași an, iar, 3 ani mai târziu, a fost liberat condiționat. Paula Lemnariu a divorțat de tatăl copiilor, iar, în anul 2011, o veste tristă a venit ca un trăsnet peste tânăra mamă. Aceasta a fost considerată vinovată, chiar dacă ea susține că nu ar fi fost acasă în momentul în care cei mici erau legați. Femeia a executat 3 ani de închisoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.