Cea mai trista veste a zilei. Doliu URIAS in Romania

Luminița Gheorghiu și-a pierdut fiica

Viața Luminiței Gheorghiu nu a fost una ușoară. În ultimii ani s-a luptat cu o maladie grea, motiv pentru care a evitat să mai apară public și chiar a renunțat la cariera sa. Totuși, cea mai mare durere a sa a fost pierderea fiicei sale, în vârstă de 6 ani.

Chiar în timpul pregătirilor pentru Moromeții, în 1985, film ce i-a adus cele mai multe reușite, Luminița o pierdea pe fiica sa cea maer. Fetița se numea Iuliana și plecarea ei a provocat o durere mare în sufletul familiei. Actrița nu și-a revenit niciodată din șoc și nu s-a putut resemna cu lecția pe care a primit-o de la soartă. Niciodată nu i-a fost ușor să vorbească despre acest subiect dureros, dar găsea puterea să se descarce în fața fanilor săi.

„Iuliana o chema şi avea şase ani jumătate. Am un înger acum. După Revoluţie, mă uitam cum mamele îşi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, în rochii de mireasă, şi mă gândeam: Doamne, ele sunt mai lovite decât mine. Eu am luat locul întâi şi la durere!’, povestea Luminiţa Gheorghiu.

Luminița Gheorghiu, actriță de poveste

Luminița Gheorghiu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București în 1972 și a jucat în filme de referință, precum „Moromeții” (1987), „Marfa și banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „A fost sau n-a fost?”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, „Nunta mută”, „După dealuri”, „Poziția Copilului”, „Sunt o babă comunistă”, „Aferim”.

Luminița Gheorghiu a ajuns cunoscută la nivel internațional cu rolul asistentei din „Moartea domnului Lăzărescu”, pentru care a primit și premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la Los Angeles, la gala premiilor Asociației Criticilor de Film din 14 ianuarie 2007.

În 2013, filmul „Poziția Copilului” a câștigat Ursul de Aur la Berlin și Luminița Gheorghiu a primit premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal. A reușit să fie mereu o perfecționistă și, indiferent de durerea care era în sufletul ei, era o adevărată profesionistă pe scenă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.