Doliu în lumea televiziunii din România: Celebrul realizator de la TVR A MURIT la doar 52 de ani

Jurnalistul Raico Cornea a decedat. Bărbatul nici nu împlinise vârsta de 52 de ani. El a fost corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1. Raico era unul din cei mai importanţi membri ai comunităţii sârbe din Timişoara.

Jurnalistul din Timișoara și-a dat ultima suflare, miercuri seara,în urma unui infarct. El urma să împlinească luna aceasta vârsta de 52 de ani. În spatele lui se ascunde o carieră de aprope 30 de ani în presă și în televiziune.

Cine a fost Raico Cornea

Celebrul jurnalist Raico a realizat sute de reportaje şi filme documentare. El a fost videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1.Perioada glorioasă din cariera sa a fost atunci când a mers drept corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie.

Raico a fost autorul multor producţii tv, coautor al filmului „Peisaj dupa embargou” și laureat al premiului APTR (1997). A realizat filmele documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.