Cristina a mers pe picioarele ei la spitalul din Caracal!

O tânără de 30 de ani a murit la doar câteva ore după ce a născut un băiat perfect sănătos la Spitalul din Caracal. După naștere însă au apărut complicațiile, a făcut hemoragie intrauterină, iar pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost transferată de urgență la Spitalul din Craiova, unde a murit la scurt timp. Familia acuză doctorul de malpraxis și spune că a amânat operația chirurgicală care i-ar fi putut salva viața.

Un tablou fericit. Doi tineri la început de drum, cu un copil de 4 ani și cu un nou-născut care urmează să ajungă acasă. Ionuț lucrează în armată, iar Cristina se întorsese din străinătate. Plănuiau să-și facă un cămin și să decoreze camera celui mic. Însă o sarcină perfect sănătoasă s-a transformat într-o tragedie.

Tânăra de 30 de ani urma să nască de Crăciun, însă medicul care s-a ocupat de sarcina femeii ar fi chemat-o la spital și i-ar fi spus că termenul va fi în următoarele zile. Joi seara a născut un băiat perfect sănătos la Caracal, însă după câteva ore, Cristina a început să se simtă rău. A făcut hemoragie intrauterină, iar sângerările nu s-au oprit nici cu tratament. Familia acuză doctorul că, după naștere, femeia a fost dusă într-un salon unde a stat mai multe ore fără să fie supravegheată.

„Ei sunt vinovaţi. O să răspundă pentru moartea fetei mele”, spune Florinel Calistru, tatăl pacientei.

Ca să oprească sângerările, doctorul ar fi trebuit să recurgă la histerectomie, adică o operație prin care să i se înlăture uterul. A așteptat însă ca mămica să își revină prin tratament. După ce, într-un târziu, i s-a sugerat femeii să i se scoată uterul iar aceasta a acceptat, femeia intrase deja în stop cardio-respirator. Rudele cer acum explicații și au depus plângere penală împotriva doctorului.

Moartea subită a tinerei este un șoc și pentru medicul din Caracal care s-a ocupat de sarcina fetei. Acesta susține că astfel de complicații post-natale pot apărea și că a făcut tot ce a făcut ca să o salveze.

Gheorghița Trușcă, medic Spitalul din Caracal spune că nu puteau să-i scoată uterul la prima sângerare, că s-au luptat pentru viața ei, a fost o luptă contracronometru, că nu are nicio vină, a făcut totul ca la carte, îi pare rău pentru familie.

Familia acuză că spitalul din Caracal n-ar fi avut aparatura necesară pentru ca femeia să fie tratată, pentru că toate ventilatoarele erau folosite pentru pacienții cu covid, fapt confirmat și de medic. .

La 7 ore după ce a născut, pacienta a fost transferată într-un târziu la Spitalul de Urgență din Craiova, în stop-cardio-respirator. A fost resuscitată timp de o jumătate de oră, însă medicii nu au putut decât să declare decesul. Rudele femeii au depus plângere penală împotriva doctorului din Caracal care s-a ocupat de pacientă, iar acum așteaptă rezultatele necropsiei, ca să poată ridica de la morgă trupul neînsuflețit al tinerei mame.

Leave A Reply

Your email address will not be published.