Astăzi îţi recomandăm o reţetă de prăjitura răsturnată cu caise. Se face rapid, iar în maxim jumătate de oră e gata de a fi servită. În plus, este o reţetă excelenta mai ales atunci când se anunţă musafiri neaşteptaţi. Ce este interesant la reţeta e faptul că poţi folosi nu doar caise, ci şi cireşe, vişine, nectarine şi chiar şi prune.

Ingredientele le ai deja în bucătărie. Aşadar, nu este nici un motiv să ocoleşti reţetă de mai jos. Cu numai câţiva lei ai făcut un delicios desert. Spor la gătit şi poftă bună!

Reţetă de prăjitură răsturnată cu caise

Iată o prăjitură uşoară, pe care o poţi prepara mai ales în această perioadă. Se face repede, cu fructe de sezon. Iar dacă nu îţi plac caisele, ai la dispoziţie şi nectarinele ori prunele.

  • 130 gr făină
  • 16 caise
  • 35 gr unt
  • albuşuri
  • 5 gălbenuşuri
  • 140 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă de la o lămâie rasă

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să ungi cu foarte puţin unt o tavă, după care să o tapetezi cu hârtie de copt. Ideal ar fi să ai o tavă rotundă, cu inel detaşabil. Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spală fructele şi coate-le sâmburii. Pune-le în tavă, cu partea bombată în jos. Taie untul rece în bucăţele mici şi pune-l peste fructe. Presara apoi 3-4 linguri de zahăr. Lasă totul deoparte, ca să te ocupi de aluat.

Bate bine albuşurile cu un praf de sare, ca să le transformi ca pentru bezea. Adaugă treptat zahărul şi continuă să mixezi, până când albuşurile şi-au dublat volumul. Incorporează zahărul vanilinat şi omogenizează.
Pune apoi câte un gălbenuş, continuând să mixezi. La final adauga faină, cernuta în prealabil, şi coaja rasă de lămâie. Pentru acestea nu folosi mixerul, ci o spatulă. Încorporează cu mişcări uşoare, de jos în sus. Toarnă aluatul peste fructele din tava şi bagă în cuptor, pentru circa o jumătate de o oră sau până când trece testul cu scobitoarea. Scoate tava apoi şi răstoarnă rapid pe o farfurie. Las prăjitura să se răcească, pudrează zahăr pe ea şi serveşte-o.

Este o excelentă prăjitură pe care o poți da de pomană de Moșii de Toamnă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.