Azi este cea mai călduroasă zi de anul acesta.

După opt zile cu temperaturi care s-au situat în jurul valorii de 39 de grade, la umbră, termomentrul va arăta astăzi 41, chiar 42 de grade în București.

Cea mai călduroasă zi de anul acesta va fi astăzi, 2 august. Bucureștiul se află, conform unei prognoze speciale emisă de ANM sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile urmând să atingă 41, chiar 42 de grade. La umbră!

Avertismentul este valabil până cel puțin până luni seară.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cea mai călduroasă zi de anul acesta

Temperaturile din ultimele zile, care vor atinge punctul maxim astăzi sunt ”rodul” unui dom de căldură care a venit peste sud-estul Europei.

Domul de căldură este termenul meteorologic pentru fenomenul în care o masă de aer cald rămâne suspendată deasupra unei regiuni acționând ca o oală sub presiune. La blocarea masei de aer cald contribuie în mare măsură și presiunea atmosferică ridicată.

Cea mai călduroasă zi de anul acesta. Măsuri luate de autorități în București
Săptămâna trecută, în urma unei importante ședințe a CMBSU, au fost luate măsuri urgente în București pentru ca oamenii să facă față cât mai bine valului ”ucigător” de caniculă. Astfel, au fost instalate mai multe puncte de asistenţa medicală şi de distribuţie a apei potabile în toate sectoarele Capitalei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.