Românii au primit o veste excelentă. Persoanele care lucrează peste vârsta de pensionare vor primi bani mai mulți.

Se modifică legea pensiilor pentru românii care lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent.

Se modifică legea pensiilor
Potrivit unui proiect de ordonanță ce se află la Consiliul Economic și Social (CES) pentru avizare, românii care au realizat stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente
din partea statului. Mai exact, conform documentului, punctajul lunar realizat în perioada de după împlinirea condițiilor de pensionare se va majora cu 50%, ceea ce înseamnă că vor beneficia de pensii mai mari când vor decide să se pensioneze.
“Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare (…), punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 50%”, apare, mai exact, în proiectul de OUG de la CES.
Scopul proiectului este de a motiva românii care au împlinit vârsta standard de pensionare să lucreze în continuare și să aibă perioade mai lungi de contribuție, ceea ce se va reflecta, în mod direct, în valoarea pensiei.

Citeste si: Se dau mai muți bani de la stat pentru acești români. Klaus Iohannis a semnat decretul

În prezent, românii care vor să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare este diferită pentru femei și bărbați. În cazul bărbaților, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar în cazul femeilor, 63 de ani, dar treptat, prin eșalonare, până în 2030, potrivit ziarulunirea.ro.

Astfel, în acest an femeile se vor putea pensiona la 61 de ani. Din noiembrie 2021, femeile se vor putea pensiona la 61 de ani și opt luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.