NELU TĂTARU VORBEȘTE DESPRE PATURILE DIN ATI: „A FOST ANUL MODERNIZĂRII FORȚATE”

MODERNIZĂRII FORȚATE”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că este mulțumit de faptul că în 2020 numărul paturilor ATI a crescut de la 740 la 1.250.

Declarațiile au fost făcute de oficialul român în contextul creșterii numărului de cazuri noi COVID-19 și implicit scăderea numărului de paturi din spitale pentru cei care au nevoie.

„Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment.  Sunt anumite zone în care avem o creștere a cazurilor în terapie intensivă”, a declarat

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Iași, că nu există un blocaj în secțiile de terapie intensivă, potrivit Mediafax. 

Sunt locuri în județele limitrofe

„Sunt anumite zone în care avem o creștere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureștiul se confruntă în acest moment cu creșterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depășesc, merg

către județele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul, precizând că de „dirijarea” cazurilor către spitalele cu locuri libere se ocupă Comitetul Național pentru Coordonarea Intervenției.

Extensia spitalelor se va face în măsura în care va fi nevoie de paturi, a mai spus Tătaru. Ministrul a anunțat și că sunt săptămâna viitoare ajung în țară 43.000 de noi teste, iar apoi vor mai veni încă un milion de teste.

Întrebat despre numărul de paturi de ATI cumpărat de România de la începutul pandemiei, ministrul a răspuns:

 „Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut.

A fost un an de modernizare forțată, de organizare impusă de situație, în același timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”.

Școala „față în față” acolo unde se poate

Mai mult, oficialul recomandă în continuare școala față în față. Lockdown-ul nu este luat în calcul Nelu Tătaru recomandă în continuare școala față în față, acolo unde acest lucru este posibil.

Întrebat despre un eventual lockdown, ministrul a spus că această variantă nu e luată în calcul acum: „Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Ministrul Sănătății a fost întrebat cum vede în continuarea organizarea educației. „Eu recomand în continuare o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală”, a răspuns ministrul.

Întrebat, despre un eventual lockdown, Tătaru a răspuns: „Nu luăm în calcul în acest moment. Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”. scrie cancan.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.