n bărbat din Provincia Guizhou din China a dat dovadă de o ambiție ieșită din comun. Timp de 36 de ani, acesta a săpat într-un munte pentru a oferi localnicilor din satul său o sursă de apă.

În anul 1959, micul sat Caowangba a fost puternic afectat de secetă. Aproape toate sursele de apă au dispărut, exceptând o fântână, iar culturile de orez au fost și ele distruse, făcând viața oamenilor extrem de dificilă. Totuși, acea unică sursă de apă potabilă nu era suficientă pentru toți oamenii localității din provincia chinezească Guizhou.

Din cauza lipsei de apă care a persistat și în anii următori, mulți săteni planificau să plece în alte zone, mai prielnice. Dar, soluția a venit, surprinzător, din partea unui localnic în vârstă de 23 de ani, la vremea respectivă. Huang Dafa a decis să sape un canal lung de 10 kilometri care să furnizeze apă comunității.

Proiectul inițial a fost ușor de întocmit, dar mai greu de pus în practică, din cauza zonei stâncoase pe care trebuia să o parcurgă micul canal. Împreună cu alți consătenii săi, Huang Dafa s-a apucat de treabă, dar după un deceniu, din cauza condițiilor extrem de grele, lucrările au fost abandonate.

Totuși, Huang Dafa nu a renunțat. Mai mult, el a plecat să studieze Ingineria, apoi a revenit în satul natal cu un plan mai fezabil.

La începutul anilor 1990, bărbatul a reușit să-i convingă din nou pe localnici să i se alăture. Așa se face că, în final, în 1995, noul canal a fost gata, iar apa a început să curgă către Caowangba.

După 36 de ani, Huang Dafa reușea astfel să alimenteze cu apă o comunitate de 1.200 de persoane. De asemenea, Huang Dafa a făcut și demersurile necesare pentru electrificarea izolatei sale localități, lucru care s-a petrecut în același an cu finalizarea canalului.

Acum, chinezul are 82 de ani și este considerat un adevărat erou. Mulți îl compară pe ambițiosul chinez cu personajul mitologic Yu Gong, a cărui determinare i-a determinat pe zei, spune legenda, să mute munții din calea sa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.