Este focar de pestă porcină la o fermă din localitatea Ipotești, județul Olt. Cei de la Direcţia Veterinară au decis ca aproximativ 30.000 de porci vor fi sacrificați în cursul zilei de luni. La nivelul județului Olt sunt şase focare de pestă porcină, în şase localități.

Focar de pestă porcină în Olt. „Decizia a fost luată în urmă cu câteva minute de către cei de la Direcția Veterinară din județul Olt. Astfel, urmează ca cei 30.000 de porci de la această fernă să fie sacrificați în cursul zilei de luni.

După sacrificarea animalelor, toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse.

Focar de pestă porcină în Olt

S-au luat mai multe măsuri și în ceea ce privește localitatea. Am stat de vorbă cu primarul, care a declarat că în cursul zilei de luni, după ce porcii de la fermă vor fi uciși, vor fi verificate toate animalele din gospodăriile localnicilor.

Cei de la Direcția Veterinară au delimitat această zonă și vor supraveghea și localitățile limitrofe Ipoteștiului.

La nivelul județului Olt sunt şase focare de pestă porcină, în şase localități”, a declarat Elena Alexandru, jurnalist Digi24.

Noi reguli pentru creşterea porcilor din cauza focarelor de pestă porcină

Lovitură pentru crescătorii de porci. Fermierii nu mai au voie să hrănească animalele cu resturi alimentare, iar în adăposturile în care stau porcii, se intră doar cu încălțăminte dezinfectată. Dacă aceste reguli sunt încălcate, fermierii riscă amenzi de mii de lei.

Autoritatea Sanitar – Veterinară a lansat în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență care prevede noi reguli pentru crescătorii de porci în contextul răspândirii pestei porcine. Cei care nu vor respecta noile reguli vor putea fi amendaţi cu până la 8.000 de lei.

Potrivit proiectului ANSVSA, porcii nu vor mai putea fi hrăniți cu resturi alimentare, iar la intrarea în adăposturile animalelor trebuie să existe locuri în care încălțămintea fermierului să fie dezinfectată. scrie romaniatv

Leave A Reply

Your email address will not be published.