Dafinul are denumirea oficială de Laurus Nobilis și denumirea populară de laur. Acest arbust este originar de Orientul Mijlociu, însă se regăsește în majoritatea zonelor mediteraneene. Dafinul a devenit un condiment de neînlocuit în bucătăria românească și, din fericire, se poate adapta la condițiile de mediu foarte ușor.

Astfel, dafinul se regăsește din ce în ce mai des în grădinile românilor, iar mirosul specific este apreciat și folosit în multe preparate tradiționale. În plus, dafinul este considerat gardianul sufletului și se spune că protejează spațiul în care este cultivat.

Factori de mediu optimi pentru cultivarea dafinului

Locul cultivării

Dafinul are nevoie de o zonă semiumbroasă, așa că este indicat să se planteze într-un spațiu luminos în prima parte a zilei și umbros în a doua. În plus, dacă este plantat lângă ușile sau ferestrele casei, atunci când este înflorit va emana un miros superb.

Solul

Dafinul preferă un sol afânat și bine drenat. În cazul în care terenul pe care doriți să plantați dafinul nu dispune de un astfel de sol, puteți să adăugați un strat de nisip și unul de compost. Plantarea trebuie să se facă într-o groapă cât mai mare, plină de nutrienți, de nisip, compost și pământ. După plantare, dafinul se udă, pământul se presează ușor și apoi se udă iar.

Sfaturi de îngrijire

Unul dintre cele mai mari necesități ale dafinului este solul bine drenat. În cazul în care acest lucru este deja bifat, atunci trebuie să acordați atenție udării pe timpul verii. În sezonul cald, dafinul trebuie udat zilnic. Fiind ușor de întreținut, dafinul își poate păstra frunzele în toate anotimpurile. În caz contrar, arbustul are nevoie de nutrienți, curățare sau tratamente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.