Surpriză MARE pentru milioane de pensionari. Toti trebuie sa stie asta…

Este anunțul momentului. Președintele Casei Naționale de Pensii a făcut precizări despre noua formulă de calcul. Cum se vor calcula pensiile de acum încolo?

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii a făcut precizări referitoare la noua formulă de calcul, dar, totodată, a explicat și problema referitoare la cumularea pensiei cu alte venituri realizate.

CNPP a anunțat cum se vor calcula pensiile românilor de acum încolo

Daniel Baciu a precizat într-un interviu că din cauza întârzierii aprobării PNRR, peste 5 milioane de dosare se află în evaluare.

Acesta a mai precizat că până acum se știa că PNRR-ul va fi aprobat în vară, însă pentru că întârzierea este pe cât se poate de vizibilă, speră ca acesta să fie terminat la timp.

”Este vorba de partea practică, strict tehnică și partea legislativă care trebuie practic la un moment dat să se îmbine și să reușim noi pe de altă parte să recalculăm cele aproximativ 5 milioane de dosare de pensii, dar trebuie în același timp să avem și actul normativ care să ne dea voie să facem acest lucru.

Noi aveam premisele că acest PNRR se va aproba din vară, dar faptul că a mers până în toamnă ar trebui un pic să ne recalculăm și să ne putem să ne pliem pe această situație de fapt și noisperăm că până la urmă că noi vom reuși să terminăm acest proces de evaluare”, a spus Daniel Baciu.

Adevărul despre pensia anticipată

Daniel Baciu a precizat în legătură cu pensia anticipată că există o Ordonanță care permite cumularea pensiei cu alte venituri realizate din mediul privat.Acesta a precizat că actul normativ a fost deja adoptat și este în avizare externă.

”Este un act normativ pe care deja l-am adoptat, este în avizare externă, în sensul că toți beneficiarii noștri de pensie anticipată și pensia anticipată parțial pot să cumuleze aceste categorii de pensii din sistemul public

cu venituri realizate din mediul privat.În momentul de față acest lucru era total interzis.about:blankNu trebuia sau nu era permis să cumulezi această categorie

de pensie cu alte venituri, dar noi am considerat că este oportun lucru aceasta și să dăm dreptul la muncă celor care pot să facă lucrul acesta și celor care doresc să facă lucrul acesta, dar numai în mediul privat.

Avem această Ordonanță care în momentul în care va primi toate avizele va intra pe ordinea de zi”, a mai spus Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii. scrie kanald.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.