România, 2021. O femeie de serviciu a fost amendată de Poliția Locală pentru că ar fi spălat scările unui bloc

O femeie de serviciu din Iași a dat în judecată Poliția Locală. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea formulată de Mariana Corodeanu și au anulat amenda de 1.000 de lei primită de aceasta. Întreg scandalul a izbucnit după ce ieșeanca ar fi spălat scările unui bloc din Iași

O femeie de serviciu a fost amendată de Poliția Locală Iași cu 1.000 de lei după ce a spălat scările unui bloc! Ieșeanca a dat în judecată instituția și a câștigat procesul! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea depusă de Mariana Corodeanu.

„Instanța admite plângerea contravențională formulată de către petenta Mariana Corodeanu în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași. Înlocuiește amenda în cuantum de 1.000 de lei, aplicată petentei Mariana Corodeanu prin procesul-verbal de contravenție încheiat pe data de 17 septembrie 2020 de către intimată, cu un avertisment. Atrage atenția petentei Mariana Corodeanu asupra pericolului social al faptei săvârșite cu recomandarea ca, pe viitor, să respecte dispozițiile legale referitoare la reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, care interzic deversarea apelor uzate ori a altor lichide pe suprafața carosabilă a străzii, pe trotuare, în parcari și alte locuri de folosință publică”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanca Mariana Corodeanu spune că a fost amendată aiurea: „L-am deranjat pe domnul agent!”

Procesul dintre Mariana Corodeanu și Poliția Locală Iași a început pe data de 28 septembrie 2020. Prin plângerea contravențională, femeia de serviciu le-a cerut judecătorilor ieșeni ca, prin hotărârea pe care o vor pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de contravenție încheiat pe data de 17 septembrie 2020 de către Poliția Locală. De asemenea, ieșeanca a susținut că, dacă nu se va anula procesul-verbal, măcar să i se înlocuiască amenda primită cu un avertisment.

„Eu nu sunt vinovată de comiterea faptei contravenționale. Eu locuiesc împreună cu cei trei copii și mă ocup de curățenia în apartamentul propriu și pe scara blocului. În după-amiaza zilei de 17 septembrie 2020, în jurul orei 18:00, am început să spăl scara blocului cu ajutorul unui furtun cu apă, lucru care l-a deranjat foarte tare pe un agent de Poliție Locală”, a declarat Mariana Corodeanu.

Agenții de la Poliția Locală Iași au spus că au dat amenda în mod corect

De cealaltă parte, reprezentanții Poliției Locale Iași au cerut respingerea acțiunii depusă de Mariana Corodeanu.

„Sancțiunea aplicată este individualizată în mod corect, corespunde gradului de pericol social concret al contravenției reținute în sarcina petentei, iar, pentru corectarea conduitei acesteia, este necesară aplicarea amenzii în cuantumul stabilit de agentul constatator al Poliției Locale. Procesul-verbal a fost întocmit cu respectarea tuturor dispozițiilor legale, neexistând condiții pentru anularea actului. De altfel, petenta a mai fost sancționată contravențional pentru fapte antisociale”, au afirmat cei de la Poliția Locală Iași.

Aceștia au adăugat că, potrivit procesului-verbal, femeia de serviciu ar fi fost prinsă în timp ce spăla covoare, iar apele uzate se scurgeau în imobil. În cadrul procesului, ieșeanca a chemat chiar și o martoră, dar aceasta a susținut că nu știe nimic legat de amenda dată de agenții de la Poliția Locală Iași. Totuși, judecătorii ieșeni au considerat că sancțiunea primită de Mariana Corodeanu este prea aspră pentru fapta imputată, astfel că au decis înlocuirea amenzii cu un avertisment.

„Instanța îi atrage atenția petentei asupra pericolului social al faptei săvârșite, cu recomandarea ca, pe viitor, să respecte dispozițiile din Hotărârea CL nr. 54/2020, pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, care interzic deversarea apelor uzate ori a altor lichide pe suprafața carosabilă a străzii, pe trotuare, în parcări și alte locuri de folosință publică”, au încheiat magistrații ieșeni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.