Veşti bune! AU CRESCUT pensiile, anunţ oficial de la INS! –>>

A crescut pensia medie lunară în România

Prin intermediul unui comunicat, INS a transmis că pensia medie lunară din România a crescut cu 0,7% în al doilea trimestru, comparativ cu primul trimestru al acestui an, ajungând până la valoarea de 1.661 lei.

Pe de altă parte, numărul mediu de pensionari a fost de 5.085.000 de persoane în trimestrul al doilea al acestui an, în scădere cu 14.000 de persoane faţă de primul trimestru, în timp ce numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.657.000 de persoane, în scădere cu 8.000 de persoane.

Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut în al doilea trimestru, comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, cu 15,7% , respectiv cu 16,0%.

Cum se calculează pensia medie lunară

Pensia medie lunară se determină luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari: de asigurări sociale, invaliditate, urmaș, și altele, plătite de casele de pensii.

Potrivit Institutului Național de Statistică, raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare şi câştigul salarial mediu net a fost în al doilea trimestru, de 53,2%, în scădere faţă de primul trimestru al anului, când același raport a fost de 54,6%.

Menționăm faptul că la stagiul complet de cotizare nu au fost luate în calcul impozitul și contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Pensii dublate pentru această categorie de români

Pensia medie a magistraților din România a atins un nivel uriaș, depășind pragul psihologic de 20.000 de lei, după cum arată cele mai recente date.

Te-ar putea interesa și: Pensii dublate pentru acești români. Despre ce sume este vorba

De la prima plată efectuată prin Casa Națională de Pensii Publice, în luna decembrie a anului 2015, și până în august 2021, pensia medie a magistraților a crescut semnificativ.

Astfel, de la 9,216 cât a fost în decembrie 2015, pensia acestei categorii de români a urcata până la 20,022 lei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.