Tatăl lui Cabral, în stare gravă! Se strâng ajutoare pentru salvarea lui –»

Cabral Ibacka, cunoscuta vedetă TV, trece prin momente dificile deoarece tatăl său, Alexandre Ibacka Dzabana, este grav bolnav. De profesie medic, acesta a fost eliberat recent din penitenciarul din Brazzaville, din Congo. Acesta a fost închis pentru acțiuni îndreptate împotriva regimului Sassuo-Ngueso.

Pe numele întreg Cabral Neculai Ibacka Zabana, acesta este unul dintre cei mai simpatici prezentatori de televiziune și actori din România. Totodată, Cabral este cunoscut drept unul din primii promotori ai genului de dans sportiv Tae Bo în țara noastră. Este de origine congoleză, după tatăl său, care a absolvit Facultatea de Medicină la București. Medicul Alexandre Ibacka Dzabana a părăsit-o însă pe mama lui Cabral și s-a întors în țara sa. Acesta a fost la un moment dat ministru al Sănătății în Congo-Brazzaville. În momentul de față, Cabral Ibacka este la a doua căsătorie, cu Andreea Pătrașcu, cu care are o fetiță, Namiko, și așteaptă și un băiețel, care se va naște în curând. El a mai fost căsătorit cu Luana Mitran între anii 2000-2006, cu care are o fiică, pe nume Inoke, în vârstă de 19 ani.

Tatăl lui Cabral Ibacka, grav bolnav

Alexandre Ibacka Dzabana, tatăl lui Cabral, se află în stare gravă, după ce a fost eliberat din penitenciarul din Brazzaville, Congo. Medicul a fost închis pentru acțiuni îndreptate împotriva regimului Sassuo-Ngueso. Recent, presa de opoziție a publicat și o fotografie cu medicul și un alt activist, Christ Belvy Dongui, în spatele gratiilor.

Imaginea ar fi fost realizată în luna aprilie a acestui an, în Brazzaville, iar din ea se poate vedea condițiile grele în care era deținut tatăl lui Cabral. Pe de altă parte, bărbatul părea să fie într-o stare relativ bună de sănătate, spre deosebire de finalul lunii iulie, atunci când a fost eliberat. În acel moment, Alexandre Ibacka Dzabana nu se mai putea deplasa singur, fiind nevoie de câțiva prieteni pentru a-l putea ajuta să parcurgă distanța de la poarta penitenciarului la ambulanță.

Inițial, tatăl lui Cabral Ibacka a fost arestat în Congo pentru atentat la siguranța națională! În prezent, Alexandre este intrenat într-un spital din capitala statului Congo, iar starea lui rămâne în continuare gravă. Publicația online congo-liberty.com și diaspora congoleză au anunțat că demarează o campanie de donații pentru asistență medicală în cazul lui Alexandre Ibacka Dzabana.

Alexandre Ibacka Dzabana este acuzat în acest moment de „atentat la singuranța națională a statului” și va fi cercetat în libertate. El și-a petrecut 4 luni în centrul de detenție din Brazzaville, în condiții grele iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit dramatic. Bărbatul suferă de astm și este diabetic. El a fost arestat în luna martie a acestui an, cu 10 zile înainte de alegerile din Congo.

Cabral Ibacka, tată pentru a treia oară

Pe de altă parte, vedeta TV urmează să devină tată pentru a treia oară, în cel mult două săptămâni. Soția sa, Andreea Ibacka, va naște, prin cezariană, al doilea copil al cuplului, un băiețel. Cu toate că soțul ei nu ar fi vrut să afle sexul copilului până la naștere, Andreea l-a dat de gol printr-un scenariu inedit. În timp ce prezentatorul TV se relaxa în cadă, cu un pahar de vin în mână, soția sa a deschis un tun cu confetti de culoare albastră.

„E băiat?!?!?! Nu te-ai lăsat!”, a apucat Cabral Ibacka să spună, printre râsetele Andreei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.