Venerabila doamnă Ileana Stana Ionescu a ajuns la vârsta de 85 de ani –»

De curând s-a aflat ce se întâmplă cu Ileana Stana Ionescu, marea noastră actriţă, care s-a retras de ani buni de pe scenă. Potrivit soțului acesteia, artista s-a închis în casă, de frica virusului ucigaș. Bărbatul a povestit și cum decurge viața lor acum, la vreme de pandemie.

63 de ani a fost prezentă pe scenă Ileana Stana Ionescu. În tot acest timp, marea actriță a jucat în peste 300 de filme, seriale și roluri televizate. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din România, dar și actrița cu un talent înnăscut. Mai mult, o prezență memorabilă și posesoarea unui umor cum rar găsești.

La 85 de ani, Ileana Stana Ionescu spune că nu mai are energia de a-şi serba ziua de naştere. Apreciază însă fiecare cuvânt din suflet, pe care-l consideră ca un cadou de neuitat. Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai îndrăgite actriţe românce din ultima jumătate de veac, a împlinit, pe 14 septembrie, 85 de ani. Născută în ultimii ani de pace de dinaintea celei de a doua mari conflagraţii mondiale, în 1936, în oraşul Brad din judeţul Hunedoara, ea a avut şansa să debuteze foarte tânără. A făcut-o la doar 19 ani, pe scena Teatrului de Stat din Reşiţa, interpretând rolul lui Agnes din piesa “Şcoala femeilor” de Moliere.

Acum, însă, Ileana Stana Ionescu are mari probleme de sănătate. Îndrăgita actriță nu se mai poate deplasa singură și își petrece majoritatea timpului la pat. Detalii despre marea artistă a dat soțul acesteia, Andrei Ionescu.

Ce se întâmplă cu Ileana Stana Ionescu

Soțul artistei, Andrei Ionescu, a oferit un interviu pentru Playtech, în care a vorbit despre viața grea, la vreme de pandemie: „De când cu povestea asta, aproape că ne-am izolat. Încercăm să ne protejăm cât mai bine, fiindcă e clar că e nu lucru de şagă cu virusul ăsta”.

Îndrăgita actriţă, care va împlinit în toamnă 85 de ani, a fost, timp de un mandat, parlamentar dar şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Însă nu a primit vreo pensie specială.

„Vă pot confirma că soţia mea nu a pierdut niciun fel de drepturi băneşti sau vreo pensie specială, obţinută pe durata în care a fost în Parlament”, a declarat Andrei Ionescu.

Totodată, bărbatul a confirmat că starea de sănătate a soţiei sale se menţine constantă, dar că nu-i mai permite acesteia să poarte dialoguri cu presa.

„Preferăm să interacţionăm cât mai rar cu putinţă, chiar şi telefonic. Nu o facem din rea-voinţă, dar bătrâneţea nu-şi oferă întotdeauna cele mai bune arme de apărare. Ca atare, e mai bine ca ea să rămână într-un anume fel în conştiinţa iubitorului de film sau de teatru românesc!”, a mai adăugat soțul Ilenei Stana Ionescu.

S-au izolat de teama virusului

Ileana Stana Ionescu și soțul său aproape că s-au izolat de tot cu pandemia de coronavirus. Ei încearcă să se protejeze cât mai bine, fiindcă sunt conștienți că nu e de glumit cu acest virus. Andrei Ionescu a precizat că amândoi se vor vaccina împotriva COVID-19, însă în vara acestui an. Iar în privința cumpărăturilor, aceștia apelează la cineva cunoscut să o facă în locul lor.

„Nu interacţionăm cu multă lume. Mai degrabă cu foarte puţini. În plus, avem în faţa casei un fel de mică grădiniţă, unde mai petrecem anumite ceasuri, mai ales dacă vremea e una frumoasă, care să ţină cu noi. Iar în privința vaccinului, am decis să mai aşteptăm şi s-o facem la vară sau poate chiar la toamnă, când datele chestiunii vor fi cu siguranţă altele”, a mai spus Andrei Ionescu, care a povestit ce se întâmplă cu soția sa, Ileana Stana Ionescu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.