ANM a emis COD PORTOCALIU

Cod portocaliu de vânt puternic

Avertizarea meteo cod portocaliu de vânt puternic și ploi slabe este valabilă în tot județul Caraș-Severin în cursul dimineții de joi, 7 octombrie, până în jurul orelor 10.00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși local 95…105 km/h.

De asemenea, tot joi, dar până la orele 12.00 este în vigoare un cod galben de vânt valabil pentru următoarele localități de pe raza județului Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Boița. Se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță intensificări susținute ale vântului până vineri, 8 octombrie, în jurul orelor 10.00. Astfel, în intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h.

Informare meteorologică de vreme rea

Este important de menționat că până vineri este în vigoare o informare meteo de vreme rea. Vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

În cursul zilelor de vineri și sâmbătă, vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.