Vestea aşteptată de toţi românii! Raed Arafat a făcut anunţul despre VACCINAREA OBLIGATORIE împotriva COVID19?

Vaccin COVID-19. Raed Arafat a declarat, în cadrul conferinţei despre coronavirus organizată de Camera de Comerţ Româno-Elveţiană, că în România vaccinarea nu va fi obligatorie, ci se va face grupurilor vulnerabile.

Vaccin COVID-19. Raed Arafat a declarat că vaccinarea se va face la început pe personalul medical şi pe cei aflaţi în prima linie. Şeful DSU a precizat, însă, că nu există un plan pentru vaccinare obligatorie.

„În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat: „Așteptăm mai multe informații despre testele rapide”

În ceea ce privește testarea rapidă, Raed Arafat a precizat că de multe ori pacienților din România li se recomandă și testul PCR, după cel rapid, pe bază de antigen, tocmai pentru că rezultatele nu sunt la .fel de sigure.

„La acest moment introducem testele rapide bazate pe antigen. Acestea sunt mult mai ieftine, însă au nevoie de o legiferare mai bună. Pentru că așteptăm acum mai multe informații despre ele, dacă vom putea să ne uităm la acele rezultate, fără să trebuiască să repetăm testele PCR”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat a ținut să puncteze că este deranjat de lipsa de încredere a populației, pentru care are și o cauză.

„În acea perioadă, am văzut ceea ce multe alte țări au văzut: politizarea situației, începutul scăderii încrederii din partea populației, din cauza multor dezbateri ridicate de diferite grupuri, care au pus sub semnul întrebării măsurile luate și chiar existența virusului. Și, când din aceste grupuri fac parte și medici, devine tot mai greu să faci populația să înțeleagă că ceea ce faci e corect sau că ești pe făgașul corect”, a mai spus Arafat.

La conferința organizată de Camera de Comerț Română-Elvețiană, cu susținerea Ambasadei Elveției în România și a Camerei de Comerț Germane, invitatul principal a fost reputatul epidemiolog Marcel Tanner, care a vorbit despre soluțiile găsite în Elveția pentru combaterea coronavirusului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.