Stare de urgenta de săptămâna asta? Anunțul care zguduie România din temelii ==>

Pandemia face ravagii în ultimele săptămâni în România, numărul infectărilor și al deceselor crește de la o zi la alta.

Astfel, starea de urgență ar fi cea ma bună soluție în aceste momente, spun specialiștii.

Situația epidemiologică din România nu este deloc bună, astfel specialiștii sunt de părere că impunerea stării de urgență ar fi cea mai bună soluți pentru a reduce numărul infectărilor și al deceselor.

Stare de URGENȚĂ de săptămâna asta? Anunțul care zguduie România din temelii
Cunoscutul cercetător Octavian Juma trage un semnal de alarmă după ce autoritățile au raportat ultimele date oficiale despre situația epidemiologică din România. Acesta este de părere că autoritățile trebuie să ia măsuri drastice pentru a reduce răspândirea virusului care face ravagii de câteva saptămâni.

Specialistul se întreabă până când unitățile de învățământ vor mai rămâne deschise, precizând că închiderea școlilor este prețul pentru salvare a milioane de vieți.
”Sunt imperative niște măsuri de limitare a circulației virusului, care sunt total ignorate.

(…) Până când ținem școlile deschise? Nu este mai simplu să începem să închidem lucrurile care alimentează pandemia, ținând incidența sub 3 la mie? Ăsta este prețul! Am vrut să ținem lucrurile relaxate și deschise cu orice preț. Ăsta e prețul! Prețul este închiderea școlilor, dacă nu le închidem prețul va fi internarea unui număr tot mai mare de minori în spitale.

Ne permitem asta? Ne permitem infectările? Ăsta e singurul lucru pe care ni-l permitem în această pandemie?

Întreb și eu, că altceva nu văd, decât că nu ne permitem nimic altceva decât să lăsăm numărul de infectări și să se umplem spitalele. Dacă ăsta e singurul lucru pe care ni-l putem permite în continuarea, evident, înseamnă că noi ca națiune ne permitem inclusiv această decizie: că vom lăsa valul să evolueze liber, fără nicio măsură de restricție!”, a

declarat Octavian Jurma.

Leave A Reply

Your email address will not be published.