NU va faceti planuri pentru Craciun! Vestea momentului dată de Virgil Musta! Se întâmplă în decembrie..

Medicul Virgil Musta de la Timişoara a venit cu vestea momentului. Milioane de români vor suferi la acest final de an. Sărbătorile de Crăciun sunt în pericol!

Celebrul medic Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre situaţia cauzată în prezent de noul coronavirus în România, dar şi despre ce ne putem aştepta în perioada sărbătorilor de Crăciun.

El spune că totul depinde doar de cum se vor comporta românii. Dacă rata de îmbolnăvire nu o va lua în jos, atunci „va fi foarte grav”. Virgil Musta atrage atenţia că sărbătorile clasice, în care toată familia se strângea în jurul pomului de Crăciun, sunt imposibile în acest an.

Cei care nu vor respecta regulile, vor ajunge, imediat după sărbători, în spitale. Iar acolo abia mai sunt locuri, mai spune Musta.

„Sărbătorile de iarnă (…) nu vor mai fi posibile în acest context”
„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire, va fi foarte grav.

Care este starea de spirit a medicilor?
Într-un alt interviu, acordat recent pressalert.ro, Virgil Musta a vorbit despre sănătatea psihică a cadrelor medicale în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu vă ascund că am o mare problemă cu colegii mei care au un mare stres că nu sunt locuri, se dau telefoane, nu sunt locuri, pacientul stă în salvare pentru că are nevoie de oxigen. Nu numai că sunt speriați, sunt deprimați. Am avut zilele trecute un caz.

Știți care a fost soluția? Ea s-a internat la ora 22. Soluția a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la 2 noaptea și s-a eliberat un loc. E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva.

Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Aveam speranță că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, dar ne-am pierdut speranța. Noi suntem puși într-o situație de a lua decizii grele, te va măcina această decizie. Trebuie să evaluezi din doi – trei pacienți care are cea mai mare șansă”, a spus Virgil Musta. scrie mgnews.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.