Ordinul lui Raed Arafat! Sefu DSU: ”Apar informatii care nu sunt corecte

Ordinul prin care Raed Arafat a interzis unitatilor spitalicesti sa mai refuze bolnavii nu are nicio legatura cu aglomeratia ce s-a creat la sectia ATI a spitalului din Piatra Neamt, spune seful DSU.

Raed Arafat a raspuns acuzatiilor care au venit in ultimele zile dupa tragedia de la Piatra Neamt.

Decretarul de Stat a mai spus ca este multumit de interventia institutiei pe care o conduce si critica acuzele venite, chiar si din partea presei.

”Apar informatii care nu sunt corecte”

”As dori sa clarific cateva aspecte, asa cum v-am obisnuit cand apar informatii care nu sunt corecte si care vad ca sunt preluate de diferite entitati, fie prin retelele de socializare, fie prin o parte din mass media.

Consider ca trebuie sa le clarific si sa va aduc punctul meu de vedere.

Incercarea domnului Mirel Curea si a altor personaje de a lega cel putin un ordin pe care l-am emis, pentru a proteja pacientii in final, pentru a se asigura, pe cat de posibil este, in situatia in care ne afla, fluiditatea sistemului de urgenta – ei incearca sa lege acest lucru de tragedia care a avut loc la Piatra Neamt si sa spuna ca acest ordin poate a stat la baza acestei tragedii.

Este un ordin pe care l-am emis, stiu ca a deranjat pe unii colegi, un ordin care spune ca nu poti refuza pacientii si nu poti retine ambulantele la spital mai mult decat o ora, ca sa putem sa le eliberam si sa raspunda la alte urgente.”, a spus Raed Arafat intr-o interventie video postata pe pagina sa de Facebook.

”Ordinul nu a creat pacientii”

”Motivul pentru care am emis acest ordin este faptul ca sistemul se afla sub o presiune, iar in unele unitati sanitare sunt colegi care uneori decid ca ”noi nu mai putem primi, ca s-a umplut la noi – mergeti la alta unitate sanitara”.

Dar cand toate unitatile sanitare sunt pline si incepe ambulanta sa se plimbe si sa nu gaseasca unde sa duca bolnavul 1. ambulanta respectiva este pierduta din sistem, pentru ca are un pacient cu care se plimba; 2. pacientul este in risc si asta este foarte important si 3. nu se va gasi solutie, pentru ca toate unitatile sunt in situatia respectiva.

Leave A Reply

Your email address will not be published.