Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER!Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați —>>

Din totalul de 3,2 milioane de israelieni care au primit doza 3 de vaccin anti-COVID, 25 de persoane au raportat efecte adverse grave care au apărut în 30 de zile de la vaccinare, inclusiv miocardită, deşi legătura cauzală nu a fost încă stabilită pentru mulţi dintre ei.

Guvernul israelian speră că dozele de rap.el din vaccinul Pf.izer, administrate până acum la aproximativ o treime din populaţia de 9,3 milioane de locuitori, vor preveni apariţia unui focar de varianta Delta de coronavirus în condiţia în care economia este menţinută deschisă.

După ce a început relativ rapid campania de vaccinare, în decembrie anul trecut, Israelul a fost una dintre primele ţări care a raportat că protecţia vaccinului s-a diminuat cu timpul şi a considerat că campania de rapel este sigură şi eficientă, potrivit Reuters.

Israelul a început să administreze doza de ra.pel grupurilor de risc în iulie şi, până la sfârşitul lunii august, şi-a extins campania pentru a include orice persoană cu vârsta peste 12 ani, la cinci luni sau mai mult după cea de-a doua doză.

Ministerul Sănătăţii din Israel a identificat mai puţin de 10 cazuri de mioc.ardită în urma administrării celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNtech în rândul milioanelor de persoane care au primit doza de rapel, conform datelor publicate joi seara.

Cele nouă cazuri de miocardită (inflamaţie a muşchiului inimii) au fost raportate în rândul a patru grupe de vârstă care cuprindeau peste 1,5 milioane de persoane care au primit cea de-a treia doză de vaccin.

Toate persoanele care au prezentat mio.cardită erau bărbaţi- trei cu vârste între 16 şi 29 de ani şi şase în grupa de vârstă 30-59 de ani. Opt alte posibile cazuri sunt încă examinate. Majoritatea cazurilor de miocardită sunt în general uşoare, a precizat ministerul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.