Ghici cine a locuit 9 ani in aceasta casa din chirpici –

La 40 de km nord de Constanţa, se află satul Săcele, unul dintre satele care au intrat pentru totdeauna în istoria fotbalului românesc.

Pe 5 februarie 1965, aici, se năştea cel care urma să conducă Generaţia de aur a fotbalului românesc, Gică Hagi.

În curtea casei cu chirpici și dușumea pe jos, Gică Hagi a jucat fotbal pentru prima dată cu o vezică de proc, apoi cu o minge din păr de cal pe care a primit-o cadou de la bunicul său.

Reporterii de la ȘtiriRomânia au realizat un reportaj la Sălcele și au mers chiar la locuința unde Hagi a pus piciorul pe minge pentru prima dată.

Cum arată locul în care Hagi s-a născut
„Într-o zi obișnuită de duminică manelele răsună din casa în care a crescut unul dintre cei mai buni fotbaliști români, casa părintească din Săcele. Mai mult, actualii locuitori ai casei lui Gică Hagi au încercat să îl mintă pe reportul stiriromania.ro susținând că nu aceasta este casa în care a locuit regele fotbalului românesc, chiar dacă ei locuiesc gratis în imobilul lui”, notează publicația.

După plecarea din Săcele, casa părintească a lui Hagi a ajuns la altcineva, fiind răscumpărată acum doua decenii chiar de marele fotbalist, care a adus atunci o femei să se ocupe de gospodărie, împreună cu copiii săi. În 2018, Gică Hagi şi-a donat şi casa şi pământul aferent femeii respective.

”Noi n-aveam televizor”
„Copilăria mea era ca a oricărui copil de la sat. Eu m-am născut să joc fotbal, le-am arătat acest lucru părinţilor prin toate manifestările mele. Primul cadou – şi singurul pe care li l-am cerut vreodată! – a fost o minge. Am primit-o când aveam 5 ani, deşi o cerusem la 3. În perioada aceea ne apropiam de calificarea României la Mondialul din 1970 şi toată lumea spunea: „Dobrin e mai bun ca Pelé!“. Noi n-aveam televizor, era doar din auzite. Ce aflam şi noi, ştii cum se vorbeşte despre sport”, declara Gică Hagi în 2013, într-un interviu pentru Adevărul.

Am făcut toate lucrurile pe care le face un copil. Ce poți să faci la sat? Alergăm cu gașcă, mergeam la vânătoare, jucăm fotbal pe dealuri. Vânam cu praștia. Mai săream gardul să luăm fructe de la IAS (n.r. – Întreprinderea Agricolă de Stat), de la livada, jucăm fotbal. Cei mari jucau, de fapt, că eu eram mic, dar stăteam cu ei. Eu întotdeauna am stat cu cei mai mari decât mine de vârstă. Stăteam după ei, eram copilul lor de mingi. Stadionul era pe deal, iar eu, pentru că eram mai mic, trebuia să mă duc mereu de sus până jos să iau mingea, atunci când sarea și se ducea la vale, spunea Hagi în 2013.

Hagi i-a adus pe Kira și Ianis să vadă casa
Gică Hagi mărturisea că i-a adus pe cei doi copii ai săi, Ianis și Kira, să vadă casa în care a copilărit.

„Am ţinut să-i duc acolo şi pe copiii mei când au crescut. Au văzut toate animalele, erau încântaţi. Eu am crescut cu toate animalele acestea şi am crescut bine! În aer liber, afară. Dezvoltarea unui copil e mult mai bună afară decât în casă”, mărturisea marele fotbalist.p0

Leave A Reply

Your email address will not be published.