Revenim la starea de urgență? Iohannis vrea restricţii dure:

Președintele Klaus Iohannis solicită restricţii dure în următoarea perioadă din cauza valului patru al pandemiei de coronavirus.

Astfel, au apărut primele propuneri în acest sens, iar una dintre ele ar fi Lockdown de două săptămâni.

Un medic celebru cere lockdown de minim două săptămâni în România și vaccinare obligatorie
Președintele României Klaus Iohannis cere măsuri mai dure în contextul în care pandemia de coronavirus s-a acutizat grav în țara noastră. O astfel de măsură dură vine din partea lui Florin Roşu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iași.

Acesta a explicat ştiinţific agresivitatea acestui virus şi rapiditatea cu care se propagă. Astfel, medicul spune că pentru ca pandemia să-și piardă din putere este nevoie de un lockdown, de cel puțin două săptămâni.

Ce categorii profesionale ar trebui să fie obligate să se vaccineze
“Măsurile așa-zis restrictive, care de fapt fac parte din măsurile epidemiologice normale într-o asemenea situație. Nu mai târziu de acum o lună, eu am propus un lockdown de cel puțin două săptămâni, acest lockdown dublat de o obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele care activează în domeniul educațional și sigur, categoriile profesionale care intră în interacțiune cu aglomerații populaționale importante”, a declarat Florin Roșu.

Virusul ucigaș a devenit mult mai periculos
De asemenea, medicul spune că în ultima perioadă se poate observa o schimbare a tipologiei virale.

”Şi anume, pacienți, care în primă fază se prezintă în triajul spitalelor cu un necesar minim de oxigen, undeva între 3 și 5 litri de oxigen pe minut, necesită internare, inițierea imediată a tratamentului specific, dar imediat după internare, discutăm la intervale de câteva ore, necesită o escaladare a oxigenoterapiei ajungând la un moment dat, să apelăm la colegii noștri pentru un consult de specialitate și de cele mai multe ori, internarea acestor într-un sector de Terapie Intensivă.

Secțiile de Terapie Intensivă, pline de bolnavi

Leave A Reply

Your email address will not be published.