Bill Gates ȘOCHEAZĂ întreaga lume. O nouă CATASTROFĂ ne va lovi curând. Toate semnele se adeveresc

O criză a alimentelor se va abate asupra lumii.

Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, a declarat miliardarul.

Nici Europa nu scapă de criză şi tot din cauza schimbărilor climatice.

Fundația Bill și Melinda Gates a cheltuit aproape 6 miliarde de dolari pentru programe de dezvoltare agricolă, concentrându-se pe extinderea agriculturii industriale.

Numai că, experți de frunte în securitatea alimentară, rețeaua societății civile și sute de grupuri din întreaga lume spun că programul agricol al „revoluției verzi” al fundației condusă de Gates, mai ales pentru Africa, exacerbează foametea şi inegalitatea.
Se apropie o nouă criză a alimentelor

Programul agricol emblematic al Fundației Bill & Melinda Gates, Alianța pentru o revoluție verde în Africa, lucrează la tranziția fermierilor de la semințe și culturi tradiționale la semințe brevetate, îngrășăminte pe bază de combustibili fosili și alte elemente de intrare pentru a cultiva culturi de mărfuri pentru piața globală.

Fundația spune că obiectivul său este „de a crește randamentele și veniturile a milioane de mici fermieri din Africa … astfel încât să poată scoate ei înșiși și familiile lor din foamete și sărăcie”.

Se caută soluţii pentru alimente mai hrănitoare pentru a reduce foametea
Aceștia susțin că este necesară o schimbare de paradigmă, departe de modelele agricole crescute, dependente de substanțe chimice, controlate corporativ și către abordări agroecologice care pot oferi alimente mai multe și mai hrănitoare, pot proteja biodiversitatea și pot aborda inegalitățile structurale din inima crizei foamei.
De ceva timp, Fundaţia încearcă, prin finanţare, să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.

În raport se consemnează că o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume. Mai mult a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră. Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putând perturba viaţa de zi cu zi a omului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.