Este oficial. Masura radicala de luni in Romania! Toti angajatii trebuie sa stie

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români.

Va fi măsurată eficiența acestora după două-trei săptămâni și se va decide dacă vor rămâne valabile sau vor fi și mai dure.

Este posibil ca vacanța elevilor să fie prelungită dacă cele două săptămâni nu vor avea un efect pozitiv asupra numărului de cazuri de COVID-19.

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Va fi măsurată eficiența acestora după două-trei săptămâni și se va decide dacă vor rămâne valabile sau vor fi și mai dure.
Este posibil ca vacanța elevilor să fie prelungită dacă cele două săptămâni nu vor avea un efect pozitiv asupra numărului de cazuri de COVID-19.
„Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment(n.r. vacanța școlară prelungită), există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Efectul măsurilor se va observa în decurs de 10-14 zile de la introducerea lor.
„Atunci poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite, dacă nu sunt îndestulătoare, sau unele măsuri pot fi prelungite. La noi problema, de multe ori, nu e calitatea legii, e problema de aplicare a legii și de sancționare a celor care încalcă legea”, a mai spus ministrul.

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită, iar nunțile ar putea fi total interzise
„Pe partea de sănătate și pe partea administrativă din sănătate- și Ministerul

Sănătății, și toate instituțiile subordonate, în care nu sunt numai medici, sunt și alte categorii profesionale, și Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, e un mesaj aici care trebuie dat în mod evident- eu am propus și îmi asum, sunt texte foarte clare, amendă de la 50.000 de lei în sus pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat care nu are certificat verde. La recidivă, rămâne fără contract de muncă”, a declarat Cseke Attila.

El a mai precizat că România nu este prima țară care introduce astfel de măsuri.

„De parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar și într-o formă mai dură, în multe țări din Europa, care astăzi au ridicat restricțiile sau sunt în curs de ridicare ”, a mai adăugat Cseke Attila.

Certificatul verde, necesar și în unitățile private
În afară de farmacii și magazine alimentare, toate celelalte instituții vor cere oamenilor certificatul verde, a spus Cseke Attila.

Ministrul sănătății a subliniat că este vorba și de instituții publice, și de administrația publică centrală și locală, dar și de domeniul privat, unde se va introduce această măsura în birouri, pentru firmele care au mai mult de 50 de angajați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.